Praznični koncert Klape ŠUFIT

Ob zaključku leta za vas pripravljamo koncert Klape Šufit. Ne zamudite enkratnega koncerta z dalmatinskim melosom in pridihom pop ter klasične glasbe. Klapa Šufit, prvič v Kulturnem domu v Desklah. Letos Klapa Šufit praznuje 30-letnico delovanja in obeta se prav poseben – čaroben večer za vse prisotne.

Vljudno vabljeni!

 

Klapa Šufit – njihov nastanek sega že v leto 1992. Profesor Tomislav Veršić je zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s »klapskim« petjem. Tako je tudi nastalo ime klape “Šufit”, po naše podstrešje.

Leta 1994 se je klapa pričela pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu. Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo priznano dalmatinsko klapo, ki je nastopila in zmagovala na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na največjem Omiškem festivalu klap, kjer so leta zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala!

Vrhunec in največji preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 34. milijonov ogledov.

 

Prodaja vstopnic za koncerta Klape Šufit

 

 

 

 

 

 

Previous post Skupnosti obnovljivih virov energije (OVE) v občini Kanal ob Soči kot priložnost za doseganje energetske učinkovitosti
Next post Božično novoletni koncert Pihalnega orkestra Salonit Anhovo