Otvoritev prenovljene lekarne

V ponedeljek, 26. septembra na Dan lekarn, je Goriška lekarna Nova Gorica odprla prenovljene prostore Lekarniške podružnice Deskle.

Za investicijo so po besedah direktorice, Ester Košiček, namenili 240.000 evrov: „Šlo je za širitev lekarniške podružnice, razširili smo prostor za paciente, pridobili smo prostor za svetovanje, kar pomeni, da lahko zagotavljamo več zasebnosti, ki je včasih tudi problem. V tem prostoru bomo izvajali tudi nekatere farmacevtske storitve in pregled uporabe zdravil.“

V prostorih nekdanje fizioterapije, ki jih je lekarni odstopila kanalska občina kot soustanovitelj, pa so uredili tudi skladišče za medicinske pripomočke in pomožne prostore. Urnik podružnice ostaja enak, prilagaja se delovanju ambulante v Desklah. „Mislim, da smo povečali dostopnost do zdravil oziroma količine zdravil, ki jih lahko imamo shranjene v tej podružnici in prostore za ljudi, ki so bili premajhni, kar se je še posebej izkazalo za problematično pri covidu, ko so morali stati pred lekarno.“Dostopnost do zdravil v lokalnem okolju je pomembna predvsem za starejše in za težje bolnike, še meni Košičkova.

Vir: Radio Robin

Previous post Bici-Kleta
Next post Knjižnica v Desklah predstavila roman Goreča duša